more from
Bankrobber

Pomes Agres

by Les Cruet

/
 • Compact Disc (CD) + Digital Album

  Includes unlimited streaming of Pomes Agres via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 1 day

    €9 EUR

   

 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  Purchasable with gift card

    €7 EUR

   

1.
Creure 02:58
2.
3.
Folls 02:58
4.
5.
Instantània 01:56
6.
Busca'm 01:43
7.
Caure mort 02:01
8.
Anem perdent 01:11
9.
Ocells 02:07
10.
Terapèutic 01:23
11.
A peu 01:59
12.
B/N 02:04

about

On són les entranyes del bosc? Què comparteixen arbres i asfalt, carrers i muntanyes? I què ens hi agermana? El crit. Un crit estripat, primigeni, d’abans del llenguatge, de sota el niu on es forgen les paraules i les emocions, del fons del pou de la felicitat i la pena. L’energia vital que ho mou tot i ens posa els pèls de punta. El vincle de les persones amb el món.

Així crida la Laura les cançons de Les Cruet: deixant-s’hi la pell i escorxant la teva, abolint el que ens separa. Les seves cordes vocals vibren tan fort que automàticament qualsevol guitarra s’ha de fer elèctrica i tota bateria, pura contundència. Parits en un vòmit especialment creatiu l’any 2013, es nota que la dotzena de temes de Pomes agres estan fets per quatre persones arrelades al Montseny i al hardcore: la melancolia i la introspecció que els van originar van transformar-se en garrotades emocionals i distorsionades que deixen corprès.

Les lletres són una exaltació a viure amb totes les conseqüències. No són gens ingènues i sí molt genuïnes, plenes de força i veritat: «Si li espantés el futur, no ho faria / per tant, no el tem / caminant descalç, xiulant, creuant la ciutat / amb el cap ben alt, sense fre», «I al final un cavall adelanta un camió», «Ens enfilem als arbres, no baixem / sense estrella que guia a cap portal»

Els membres del grup han tocat a grups com Zeidun, La Célula Durmiente, Assot o Els Surfing Sirles i es nota: formen part de la saba roquerola de Sant Celoni. El disc l’han gravat a casa seva, que és on té l’estudi en Mau Boada. Són una comunitat musical de cap a peus, com els Novos Baianos o els MC5, i es nota que tenen la música a l’arrel del bigoti, la practiquen com qui fa un sofregit, com qui fa l’amor, com qui va a recollir als nens a col·legi.

Les Cruet són un cop de puny melòdic i bestial, una barreja de Janis Joplin i Exene Cervenka dels X, de punk ibèric 5 Jotas i ruralitat animista quotidiana. No hi ha res semblant: són una torrentada, un revulsiu, una alegria furiosa. Pomes agres és el seu primer disc, només un grapat de cançons, i, tanmateix, l’adhesió és instantània: se’t queden gravades al cap, reconeixes la crida atàvica, el senyal pactat, i sense pensar-t’ho dues vegades, arrenques a córrer cap a allà on van.

credits

released September 2, 2016

license

all rights reserved

tags

about

Les Cruet CT, Spain

Les Cruet són un cop de puny melòdic i bestial, una barreja de Janis Joplin i Exene Cervenka dels X, de punk ibèric 5 Jotas i ruralitat animista quotidiana. No hi ha res semblant: són una torrentada, un revulsiu, una alegria furiosa. Laura Crehuet (veu i guitarra) està acompanyada en aquest projecte per Pau Albà (bateria), Oscar Montero (baix) i Xavi Garcia (guitarra). ... more

contact / help

Contact Les Cruet

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like Les Cruet, you may also like: